Blog

Keleti Utascentrum

Csapatban az erő: az Utascentrum első éve első kézből

2023. május 1-je óta üzemel a Keleti pályaudvar aluljárószintjén az Utascentrum, amely a volt belföldi pénztárak és az előttük lévő tér teljes átépítésével valósult meg több mint 1542 négyzetméteren. A modern, tágas helyiségbe belépve 11 pult, ügyfélhívó és központilag vezérelt, korszerű utastájékoztatási kijelzők fogadnak bennünket. Az Utascentrum 51 fős csapat mindeddig több mint 550 ezer ügyfélnek adott tájékoztatást, az utasok elégedettségét pedig a dicséretek is jól mutatják. Az évforduló alkalmából bepillantottunk a kulisszák mögé.

Tovább
busz-vonat

Nem éri meg bliccelni: tavaly több mint 148 millió forint pótdíjat fizettek be a jegy nélkül utazók

Minden évben több tízezer alkalommal szabnak ki büntetést a szabályszegő utasokra a MÁV-VOLÁN-csoport járatain, tavaly 38 ezer ilyen eset történt.

Tovább
Talált tárgyak

Több mint tizenkétezer vonaton vagy buszon elhagyott tárgy jutott vissza tulajdonosához 2023-ban

Az elmúlt években folyamatosan növekszik a buszokon, vonatokon felejtett tárgyak száma. 2023-ban összesen már közel 21.500 darabot adtak le a MÁV-VOLÁN-csoportnak. Mit tegyünk, ha valamit elhagyunk utazás közben?

Tovább
Utasellátó

75 éve alakult meg az Utasellátó!

A nagymúltú Utasellátó mára mind a hazai vasúti vendéglátás hagyományait, mind a 21. századi szolgáltatásokat korszerűen ötvözi. A szervezet jogelődje, az Utasellátó Nemzeti Vállalat 75 éve, 1948. november 24-én jött létre.

Tovább
Balatonfenyvesi Kisvasút

Széles mosoly, keskeny nyomtáv – egy gazdasági kisvasút régen és ma

Bizonyára mindenki kellemes emlékeket őriz gyerekkorából a vonatkirándulásokról. A keskeny nyomtávú kisvasutak romantikája a mai napig még a felnőtteket is elvarázsolja. Talán sokan nem tudják a Balatonfenyvesi Kisvasútról, hogy ez hazánk utolsó, minden nap üzemelő közforgalmú kisvasútja, amellyel reggel és délután kisdiákok és dolgozók igyekeznek iskolába és munkába.

Tovább
Adria

Idén nyáron is Adria! Utazzunk fenntarthatóan!

Az Adria a magyarok egyik legkedveltebb nyári úti célja. Évről-évre egyre többen keresik fel a horvát tengerpart üdülőhelyeit, amelyek vonattal és busszal is könnyedén elérhetőek. Így megspórolhatjuk a vezetéssel járó kényelmetlenségeket, az éjszakai járatokkal pedig kipihenten vághatunk bele a kalandokba már a nyaralás első napján.

Tovább
retró Szili

Sok érdeklődőt vonzottak a tavaszi retró események

2023-ban számos jeles alkalmat ünnepel MÁV-Volán-csoport. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt hangsúlyt kapnak.

Tovább
bringatúra