Idén nyáron is Adria! Utazzunk fenntarthatóan!

2023.06.23 10:06

Blog image

Az Adria a magyarok egyik legkedveltebb nyári úti célja. Évről-évre egyre többen keresik fel a horvát tengerpart üdülőhelyeit, amelyek vonattal és busszal is könnyedén elérhetőek. Így megspórolhatjuk a vezetéssel járó kényelmetlenségeket, az éjszakai járatokkal pedig kipihenten vághatunk bele a kalandokba már a nyaralás első napján.

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

2023-ban is közlekedik az Adria IC, hogy egy kellemes éjszakai vonatozást követően reggel Splitben ébredjünk. Útközben fogyaszthatunk az étkezőkocsiban, beszélgethetünk, olvashatunk vagy hagyhatjuk, hogy a „csendes futású” vonat ütemes zakatolása álomba ringasson. A látvány is magáért beszél, sőt: a Lonely Planet besorolása alapján Európa 10 legizgalmasabb vasútvonalának egyikén robogunk. Június 9-től szeptember 29-éig heti háromszor Splitbe légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsikkal, valamint étkezőkocsival közlekedő Adria InterCity fedélzete igazán kényelmes és praktikus családok, párok és nagyobb társaságok számára is. Útközben belekóstolhatunk az Utasellátó minőségi szolgáltatásaiba. További információ a MÁV-csoport weboldalán!

Időutazás a tengerpartra – Retro Istria expresszvonat

Idén nyáron nemcsak a minőségi utazást kínáló Adria IC-vel, hanem a ’80-as évek hangulatát idéző éjszakai vonattal is lehet  utazni a horvát, sőt, a szlovén tengerpartra is. A „Retro Istria” június 24-től augusztus 26-ig közlekedik Budapest és Koper, illetve Rijeka (Fiume) között – más éjszakai vonatokhoz képest jóval alacsonyabb komfortú régebbi járművekkel, de nagyon kedvező áron, már 23 €-tól tengerparti utazást kínálva. További információ a MÁV-csoport weboldalán!

A Volánbusz nyaralójáratai az Adriára

Újra közlekednek a Volánbusz népszerű nyaralójáratai is. Az Adria expresszekkel és Csobbanójáratokkal 2023. augusztus 27-ig minden héten pénteki, budapesti indulással, siófoki és nagykanizsai felszállással érhetőek el az Isztria legszebb városai, Rijeka, Opatija, Pula, Rovinj és Poreč közvetlenül, átszállás nélkül!


Vásárolja meg menetjegyét előre, olcsóbban, kedvező MiniÁron vagy a Nyaraló kedvezménnyel! Szezonnyitó ajánlatok és további információk a Volánbusz weboldalán érhetőek el.