Utazzon velünk az igazi őszbe, irány a Dunakanyar!

2021.10.15 08:42

Blog image

Dunakanyar napijegyünk segítségével alacsony költségvetésből járhatja be a Duna, a Pilis és a Börzsöny népszerű kirándulóhelyeit. A Dunakanyar minden évszakban gyönyörű, de a legizgalmasabb arcát ősszel mutatja. Önmagában is varázslatos, ahogyan a sárgába, rézvörösbe öltöző reggeli ködös táj visszatükröződik a fémesen csillogó Duna vizén, de akinek önmagában nem elég csupán a természet szépsége, megszámlálhatatlan programlehetőség közül választhat.

Dunakanyar napijegy érvényessége

HA KIRÁNDULNA: KÉKTÚRA!

Dobogókőtől a visegrádi kompig tart az Országos Kéktúra 16-os szakasza. Az igazán vadregényes, közel 25 kilométeres hegyvidéki hangulatú túrán igazán mélyre hatolhatunk a Visegrádi-hegységben.

A kisgyermekes vagy kevésbé edzett természetjárók igényeit is maximálisan kielégíti a Dunakanyar. Dobogó-kő, a Rám-szakadék, a Visegrádi Fellegvár vagy Zebegény akár önálló programként is megállják a helyüket.

SZENTENDRE VAGY VÁC, HA KULTÚRÁRA, MŰVÉSZETRE VÁGYIK

Szentendrét óvárosának kanyargó, szűk kis utcái, lépcsős sikátorai, művészeti élete, galériái, gyönyörű Duna-korzója, kiváló éttermei és múzeumai, gazdag kulturális élete teszi különlegessé.

Szentendre esernyos utcakep

Amellett, hogy Vác igazi cukrászda-nagyhatalom, bővelkedik történelmi emlékekben, látnivalókban is. A dóm és környéke hulló falevelekkel keretezve önmagában is csodálatos, a főutcán és a Duna partján is érdemes tenni egy sétát.

A GASZTRONÓMIA KEDVELŐINEK TAHITÓTFALU, ZEBEGÉNY, SZENTENDRE VAGY VISEGRÁD

Tahitótfalu híres a kiváló, édes eperről. A lekvártól a boron át a pálinkáig gyakorlatilag minden eperből készíthető terméket előállítanak a helyi termelők; kóstolni, vásárolni is lehet.

A fent felsorolt települések mindegyikén találni kiváló éttermeket, amelyek betekintést nyújtanak a környékre jellemző konyhába. A pisztráng, az erdei gombák és a vadak egyaránt jellemző alapanyagai a Dunakanyar gasztronómiájának.

VALLÁSI EMLÉKHELYEKÉRT ESZTERGOMOT LÁTOGASSA MEG!

Esztergom az Árpád-kor első századaiban országunk fővárosa volt. Itt született I. István, akit 1000-ben ugyanitt királlyá koronáztak. Az Esztergomi Bazilika Magyarország legnagyobb temploma, a város pedig ma is a hazai katolicizmus központja. 

Esztergom Bazilika előtt Volánbusz halad el

A Bazilikától csodálatos kilátás nyílik a Dunára, illetve a szomszédos Párkányba (szlovákul Štúrovo) ívelő Mária Valéria hídra is. A város csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik és történelmi emlékekben is gazdag, kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek desztináció.

DUNAI HAJÓZÁS

A hajókirándulás mindig izgalmas csúcspontja egy napnak, így érdemes kihasználni a MAHART PassNave Kft. által biztosított hajózási lehetőséget. Dunakanyar napijeggyel ugyanis egy szabadon választott dunakanyari körjáraton is korlátlanul, külön térítés nélkül lehet utazni.

Napijegyünk annak érvénytartamában korlátlan számú utazásra jogosít a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MAHART PassNave meghatározott járatain. A jegy a MÁV-START pénztáraiban, egyes jegykiadó automatákon, illetve a MÁV applikációban is elérhető, váltsa meg még ma, mert ajánlatunk csak 2021.10.31-ig érvényes!