5+1 érv a Balatonmenti közösségi közlekedés mellett

2021.06.07 11:04

Blog image

Reneszánszát éli a Balaton. Szerencsére sok család választja ismét a magyar tengert külföldi nyaralás helyett, amely egyrészről a járványhelyzetnek, másrészről pedig az utóbbi években zajlott fejlesztéseknek, a programlehetőségek egyre szélesedő kínálatának is köszönhető. Hogy segítsük a felhőtlen élményszerzést, idén is elérhetővé tettük szezonális Balaton24 és Balaton72 Duo jegyeinket, amelyekkel 24-, illetve 72 órás időintervallumban korlátlanul lehet utazni a tó körüli vasúton és Volánbusz járatokon is.

Sokan felfedezték már ezt a szuper lehetőséget, tavaly több, mint 17000 Duót értékesítettünk. De hogy miért is jók? Nézzünk 5+1 érvet a Balaton Duóink mellett!

Segítségével fillérekből körbeutazható a Balaton.

Igen, az egész. Akár többször is, ki hogyan szeretné. Szinte megszámlálhatatlanul sok alátnivaló a tó körül: a kiváló strandoktól, fürdőktől és éttermektől a bazaltorgonákon át múzeumokig, kastélyokig, kilátókig, érdekes túraútvonalakig tényleg nagyon széles a skála, változatos programokat lehet szervezni.

Ha valaki nem csak a strandon süttetné magát, hanem minél több élményt szeretne gyűjteni, vagy csak az időjárás nem kegyes hozzá, igazán kihasználhatja a jegytípust. Volánbusszal azok a települések is megközelíthetők, amelyeken nem állnak meg a vonatok, így tényleg minden bejárható a jegy segítségével.

Környezettudatos választás.

A közösségi közlekedési eszközök, így a vonatok és a buszok kevésbé terhelik környezetünket. A közlekedésben a legtöbb kibocsátott károsanyag egyértelműen az autóknak róható fel, így ha a közösségi közlekedést választjuk, máris sokat tettünk környezetünk megóvásáért.

Kényelmes és biztonságos.

Mobilalkalmazásunkból kényelmesen, akár a kanapéról is megvásárolhatók a jegyek. Mivel korlátlan utazásra jogosítanak a Balaton körül, nem kell figyelni, hogy jó buszra vagy vonatra szálltunk-e, ráadásul az applikációban el sem lehet veszíteni a megváltott jegyet. Mindent összegezve nincsen miért izgulni, tényleg csak utazni kell.

Duóval nincs dugó, nincs parkolás.

Nyári főszezonban jelentős a forgalom a Balaton körüli utakon, így könnyen előfordulhat, hogy a pihenésre szánt idő jelentős része fölösleges araszolással megy el. Ezen felül a parkolás is fejtörést okozhat, a kisebb strandok és látnivalók parkolói hamar zsúfolttá válnak. Balaton24 és Balaton72 Duo jegyeinkkel megspórolható a bosszankodás és sok fölösleges izgalom is.

Kihasználható az utazási idő.

A korszerű, új vonatok és buszok komfortja felveszi a versenyt az autók kényelmével, ráadásul nem kell figyelni a forgalmi viszonyokat sem, így lehetőség nyílik a kikapcsolódásra, vagy a kirándulás megtervezésére is. Lehet hallgatni zenét, beszélgetni, pihenni, olvasni, vagy csak gyönyörködni az elsuhanó tájban. A közút, illetve a vasút vonala ráadásul sok helyen szinte csak karnyújtásnyira halad a Balaton mellett, így garantáltan szép a kilátás.

Végül, de nem utolsó sorban maga az utazás is kellemes élmény. A nyári melegben bármikor büntetlenül kortyolhatunk egy gyöngyöző hideg sört vagy fröccsöt, akár a vonatjáratok étkezőkocsijaiban is, kiváló ár-érték arányban.   

Bónusz programként ott a kisvasút.

Ha a fent elhangzott érvek még nem lennének elegendőek, bónusz programként ajánljuk a Balatonfenyves és Somogyszentpál közt közlekedő balatonfenyvesi kisvasutat, amely a Duókkal szintén külön térítés nélkül igénybe vehető. Hangulatos falvakat, vadregényes erdőket és nádasokat érintve szeli át a Nagyberek vidékét, kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes, kellemes időtöltés.

balaton lbog1_2

A Balaton24 és Balaton72 Duo jegyek újbóli bevezetése reményeink szerint segít csökkenteni a Balaton körüli közutak leterheltségét, hozzájárul a belföldi turizmus fenntartható fellendüléséhez, valamint lehetővé teszi a többszöri jegyvásárlásból eredő várakozási idők és kontaktusok számának csökkentését is. A pontos utazási feltételek ide kattintva érhetőek el.