Már négy Volánbusz állomáson lehet MÁV-START automatából a vonatjegy mellett buszjegyet is venni

2022.10.27 13:09

jegykiadó automata

Mostantól Egerben, Gödöllőn, Gyöngyösön és Salgótarjánban a városi buszállomásra telepített, felújított MÁV-START automatákból már a Volánbusz helyi díjtermékei is megválthatók. A fejlesztésnek köszönhetően az utasok a vonatra és a helyi buszjáratokra szóló jegyeiket, bérleteiket is megválthatják egy helyen, így a jegyvásárlás kényelmesebb és gyorsabb.

A közösségi közlekedési eszközök közötti átszállás megkönnyítése érdekében folyamatosan bővül a jegyértékesítési szolgáltatások köre a MÁV-Volán-csoportnál. Ennek jegyében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbuszra érvényes díjtermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő, valamint a Budapest-Kelebia (150-es) vasútvonal pótlásában érintett autóbuszjáratokra érvényes viszonylati bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból.

A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, békéscsabai, ajkai, tatai, salgótarjáni, gyöngyösi és gödöllői helyi díjtermékei, valamint a szegedi együttműködésnek köszönhetően Szeged város napijegyei és bérletei is. Ezen városok díjtermékei a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megvásárolhatók.