Március 1-jétől új tarifarendszer teszi egyszerűbbé, olcsóbbá a közösségi közlekedést

2024.03.01 14:28

Tarifareform

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Holnaptól, azaz március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert.

Az új tarifarendszer többet ad kevesebbért és egyszerűbben, mint a korábbi. A jegy- és bérlettermékek köre, valamint a kedvezményrendszer a teljes átalakítás révén sokkal könnyebben érthető lesz a mintegy 3,5-4 millió közösségi közlekedést választó utasunk számára; és emellett a kedvezményeket mostantól bonyolult igazolások nélkül vehetik igénybe a jogosultak.

Sokak számára válik olcsóbbá a közösségi közlekedés azáltal, hogy a korábbinál nagyobb kedvezményre válnak jogosulttá. A családoknak akár havi több tízezer forint megtakarítást jelenthet az új tarifarendszer. Gyerekek, fiatalok, idősek, nyugdíjasok vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők, fogyatékkal vagy tartós betegséggel élők, közalkalmazottak, nagycsaládosok, vidékiek, fővárosiak vagy az agglomerációban élők, társadalmi szervezetek, alapítványok dolgozói, Magyar igazolvánnyal és Magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezők, kirándulók, rendszeresen ingázók vagy csak alkalmanként, illetve csoportosan utazók közül szinte mindenki jobban jár az új tarifarendszerrel. Sőt, a kutyabarátok, illetve a rendszeresen biciklivel utazók számára is kedvezően alakítottuk a bérletajánlatokat.

Március 1-jétől kezdjük meg az új kedvezményekkel és feltételekkel elérhető jegyek és bérletek értékesítését a jegypénztárainknál, online a MÁV appban és az ELVIRÁ-ban, illetve az automatáknál, a vonatok és buszok fedélzetén. Elindítottuk az új tarifákkal kapcsolatos tájékoztató kampányunkat, amelynek segítségével a közösségi közlekedést igénybe vevők minden fontos részletet megtudhatnak a változásokról és az új lehetőségekről. Az ujtarifa.hu weboldalunkon találhatnak meg minden lényegeset egy helyen.